Кілька порад що потрібно врахувати при покупці кухонної витяжки.
Незалежно яку витяжку Ви вирішили придбати, всі вони призначені для використання очищення повітря в приміщенні, є два способи очищення: очищення фільтрації повітря та вентиляції. У першому способі повітря фільтрується, завдяки спеціальним фільтрам, у другому - повітря виводиться за межі приміщення.
Величезне значення при виборі має їх продуктивність. Продуктивність визначається кількістю повітря, що пропускається через себе за 1 годину.
Згідно з санітарними нормами, увесь об'єм повітря в приміщенні повинен змінитися за 1 годину часу, розраховуємо продуктивність витяжки для середньої кухні за формулою: площа приміщення множимо на висоту приміщення, результат множимо на 12 (норма повітрообміну СЕС), і множимо на коефіцієнт потенційного запасу (дорівнює 1,3). Для приміщення, висота стелі в якому 2,5 метра і площа 8 метрів, потрібна витяжка, продуктивністю не менше 312 куб.м / год.
При покупці витяжки зверніть свою увагу на такі параметри як: тип приладу, її розмір і продуктивність.
Розмір витяжки (ширина), повинна бути рівною ширині варильної поверхні, кухонної плити, і ні як не менше, якщо розмір менше, у витяжки буде низька ефективність роботи. Добре коли ширина витяжки більше ширини варильної поверхні, тобто, ширина варильної поверхні 60-70 см, а розмір витяжки порядку 90 см, якщо дозволяє конструкція меблів.
У витяжках передбачено два режими роботи, це вентиляційний режим, повітря виводиться за межі приміщення, або режим фільтрації, коли повітря фільтрується, і знаходиться в середині приміщення. 100% очищення повітря в приміщенні забезпечує вентиляційний режим.
У режимі фільтрації, витяжки комплектуються фільтрами очищення повітря. Фільтр грубої очистки (жировий), затримує жир, це металева сітка, яку миють, чистять у міру забруднення, або разова сітка з синтетичного матеріалу, яку видаляють у міру забруднення. Фільтр тонкого очищення - вугільний фільтр, якими витяжка не укомплектовані, їх купують окремо, заміна їх здійснюється від того, як часто працює витяжка в режимі циркуляції повітря.
У витяжках передбачені додаткові функції: залишковий хід вентилятора, интервальное увімкнення витяжки. Остаточний хід вентилятора - ця робота витяжки протягом деякого часу після її відключення (від 5 до 15 хвилин), що дозволяє повністю очистити повітря в приміщенні після готування їжі. Інтервальне включення забезпечує роботу приладу короткий проміжок часу (наприклад, один раз на годину-дві на 5-10 хвилин) на мінімальній потужності, щоб не припинявся приплив свіжого повітря в приміщення.
Всі витяжки мають своє освітлення, і комплектуються лампами розжарювання, галогеновиммі світильниками або лампами денного світла.
Розглянемо кілька типів кухонних витяжок, класична (плоска) - це витяжка, яка монтується на стіну над кухонною плитою, що вбудовується (телескопічна) - витяжка монтується в навісну шафку над плитою, вона оснащена телескопічною панеллю, яка збільшує робочу площу забору повітря, і збільшує продуктивність. Вбудовувані витяжки комплектуються зазвичай двома двигунами і фільтром грубого очищення.
Купольні (настінні) витяжки, монтують на стіну до стелі над плитою, вони бувають трьох видів: металеві зі склом, суцільнометалеві, і декоративні під колір дерева.
Ваш помічник у комфорті та затишку Вашого будинку www.technolike.com.ua