Як вибрати оптимальний варіант мікрохвильової печі? На що звернути увагу?
Мікрохвильові печі бувають вбудовані, їх встановлюють в нішу кухонних меблів, і окремо стоячі - настільні.
Виробники пропонують різноманітний вибір мікрохвильових печей з внутрішнім об'ємом від 17 до 40 літрів.
Головна відмінність мікрохвильовок, це їх теплова обробка продуктів.
Соло - це бюджетний варіант мікрохвильовок, в них використовується СВЧ-випромінювання, для розморожування і розігрівання вже приготованих страв.
Соло + гриль. У цих микроволновках крім СВЧ-випромінювання використовуються спеціальні ТЕНи (гриль), для запікання м'яса або риби до хрусткої апетитною скоринки. Гриль буває трубчастий (відкритий), або кварцовий (прихований). Кварцовий гриль швидше нагрівається і займає менше місця ніж трубчастий (відкритий). Мікрохвильові печі з грилем споживають більше електроенергії, ніж мікрохвильовки соло.
Конвекційні мікрохвильовки укомплектовані вентилятором, який призначений для рівномірного розподілу температури по всій внутрішній камері, в них можна розморожувати, розігрівати, тушкувати продукти, запікати м'ясо, рибу, а також випікати борошняні вироби.
Потужність СВЧ печей залежить від теплової обробки продукту. СВЧ-печі з грилем і конвекцією потужніші, ніж бюджетні мікрохвильовки соло. Від потужності залежить наскільки швидко вона впорається з розморожуванням продуктів, або приготуванням м'яса, або випічкою борошняних виробів, максимальна потужність мікрохвильовок від 500 Вт до 2,5 КВт, у всіх є можливість регулювання потужності.
Управління мікрохвильових печей буває механічне, кнопкове, сенсорне.
Механічне управління - це два поворотних регулятора, регулятор часу і потужності, з їх допомогою вибирається потрібний режим і час готування.
Кнопкове управління - це кнопки на панелі управління з дисплеєм, який відображає вагу продукту, потужність мікрохвильовки, час готування, а також поточний час.
Сенсорне управління мікрохвильовки - це сенсорна панель з дисплеєм і з різноманітними додатковими функціями, призначених для вибору різних режимів приготування.
Мікрохвильові печі розрізняються за принципом роботи, звичайні, і інверторні.
Звичайні мікрохвильові печі працюють від пристрою магнетрон (пристрій, що генерує випромінювання) працює в переривчастому режимі, то забезпечуючує пікову потужність, то відключаючає її, через це продукти прогріваються нерівномірно (стрибками).
Інверторні мікрохвильовки, їх відмінність у технічних особливостях, що усувають недоліки звичайних мікрохвильовок, це рівномірний нагрів, який дозволяє зберегти в їжі більше вітамінів.
Мікрохвильові печі відрізняються внутрішнім покриттям яке спрощує чистку, і продовжує термін служби.
Емаль, досить поширене покриття мікрохвильових печей, однак, вимагає ретельного очищення після приготування їжі.
Покриття з нержавіючої сталі більш довговічне і простіше у догляді, забруднення видаляються легше, ніж з емалі.
Біокерамічне покриття просте у догляді, і має більш тривалий термін експлуатації, якщо його оберігати від ударів.
Антибактеріальне покриття мікрохвильовок дуже просте в очищення, досить періодично протирати вологою ганчірочкою, щоб привести його в порядок.
Ваш помічник у комфорті та затишку Вашого будинку www.technolike.com.ua